torsdag den 18. oktober 2012

Brombær, brombær og brombær.Aldrig før i de 20 år eller mere jeg har dyrket brombær, har jeg høstet så mange som i år. Mange liter er det blevet til og mange flere venter på at modne. Spises til pandekager og bruges i kager.

Men selve planten er også et flot indslag i haven. Hele sæsonen igennem står den med sine store blade og de smukke hvide blomster før de begynder forvandlingen til bær. En strukturplante vil nogen kalde det.
 
Godt at vi er en pandekageelskende familie.

 
Og se så lige den her lille fyr, der står og blomstrer her for første gang - sådan en oktoberdag.
 
 

7 kommentarer:

 1. Ja det er da en smuk lille fyr.
  Brombær tør jeg ikke lukke ind i min have. Da vi overtog huset her i 1999 var der brombær overalt, de dukker stadig op hist og pist. Udenfor min have på en grund, der ikke bliver brugt til noget, er der masser af brombær, så vil jeg have brombær kan jeg plukke der. Tror du de sidste modnes? Jeg har lidt blåbær endnu, de modnes ikke rigtigt mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heldigvis kun den tornfrie og min har ikke skudt op andre steder end hvor den er plantet.
   Hvis de her temperaturer holder, skal de nok modne.

   Slet
 2. Lyckliga dig! Vi har massor av björnbär i baghaven och de blommade så vackert och det blev massor av kart,men ack nej, för lite sol och massor av regn gjorde att de nu står där omogna, röda och sura. Jag tror jag flyttar till Jylland, om ni tar emot mig. Ha det bäst i denna regniga höst hälsar Margareta från andra sidan Kattegatt.

  SvarSlet
 3. Åja..bjørnebær som vi kaller de..er det beste:)
  Også jeg har høstet utrolige mengder iår.Mine modnes tidligere juli/aug.men har fryktelige mange torner..
  Takk for din hyggelige kommentar:))

  SvarSlet
 4. Lækre brombær - helt sikkert en af efterårets store gevinster. Vi har også et godt brombærår i år og det er den gode tornfrie slags med 10 år på bagen. Modsat Lisbetsh historie så giver de jo bær i ordentlige størrelser uden at brede sig.

  Laver du ikke også marmelade? Den grønne syltebog har en fantastisk god opskrift :)

  Mange hilsner Ulla

  SvarSlet
 5. Det allerbedste til pandekager er nemlig brombær :-). Selvom en brombærtærte heller ikke er af vejen. Eller en nybagt bolle med smør og brombærsyltetøj. Jeg burde vist have lavet brombærsyltetøj i år, men de 5 bær der var på vores tornfri busk rakte ikke lige til det :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 6. Han var vel nok yndig - den lille fyr :O)
  Her har jeg også tornfri brombær. Det er en ung plante, så endnu giver den ikke så meget. Jeg ville gerne have den med torne, for bærrene smager kraftigere af brombær, men ikke om jeg gider at blive flået til blods, eller have invasion over alt i haven. Den med torne gror vildt her i omegnen, så jeg har den mulighed at tage på tur efter brombær ;O)

  SvarSlet