lørdag den 17. september 2011

Himlens syv sønner.

Denne specielle busk udmærker sig ved først at blomstre i september. Den er ret ukendt her i landet, men jeg er så heldig at have et flot eksemplar, som jeg til fulde nyder nu.


Busken stammer fra Kina, blev fundet i 1907, men først i 1980 blev der samlet frø og den blev frembragt til dyrkning i USA.

Seven-son-flower-from Zhejiang hedder den på engelsk. Et meget poetisk navn til denne skønhed.
Inden blomstringen er den bestemt også seværdig og barken er smuk om vinteren.


Dagens rose: Comte de Chambord.
Første store blomstring blev ødelagt af den megen regn. Denne ser ud til at blive væsentlig bedre.
Og der er en hel del knopper, dejligt.6 kommentarer:

 1. Flot rose. Ved du, om der er roser der er specielt egnet til at stå i et drivhus?
  Jeg ku' nemlig rigtig godt tænke mig en rose der - jeg undgår at hovederne bliver ødelagt af regnen og så får jeg oven i købet en herlig duft..

  SvarSlet
 2. Lige netop "Himlens syv sønner" købte jeg hos Lønbæk Planteskole, hvor Anne Marie fremviste den under rundvisningen. Havde aldrig hørt om den før, men faldt pladask for den pga barken, som jeg lige kunne se for mig fra mit vindue om vinteren... Søde blomster, den har hos dig. Den har stået i potte her siden sommer og pudsigt nok har jeg planer om at skulle plante den ud imorgen, så jeg spærrede øjnene op, da jeg lige stødte opå dit blog-indlæg.

  God week-end!

  SvarSlet
 3. Det er da en super skøn busk:) Anne Gine

  SvarSlet
 4. Blomstring i september på en busk - det er da sjældent. Hvor ser den fin ud med de hvide blomster - og det var så endnu een til min lange ønskeliste.

  SvarSlet
 5. Hvor ser den skøn ud......og blomster her i september hvor alt andet så småt begynder at gå i hi.....virkelig ikke dårligt :0)

  SvarSlet
 6. Hej igen :-)
  Jeg har også købt Himlens syv sønner hos Anne Marie Lønbæk Planteskole sidste år. Min blomstrer også fint og har gjort det de sidste 14 dage 3 uger. Det er dejligt med blomstrende buske i september.
  Havehilsener
  Lisbeth

  SvarSlet