mandag den 9. april 2012

Dejlige skærmplanter.

En runde i haven for at kigge til de forskellige skærmplanter. Og de er kommet langt frem.
Min forkærlighed for de mørkløvede fornægter sig heller ikke hos denne plantegruppe. Og jeg har da også en del af dem i haven.
Skærmplanterne er for de flestes vedkommende meget nemme at have med at gøre. De stiller ikke så store krav til jordforhold og voksested, er ret solelskende, men kan også stå halvskygget.Anthriscus sylvestris "Ravenswing"Grafia Goloka
Nyhed fra sidste år og over al forventning.Købt på Kiekeberg plantemarked sidste år. Navnet er borte.Den sorte kvan. Aldeles fantastisk.
Har mange af den forskellige steder, selvsåer sig i nogen grad.Endnu en frøsået Anthriscus - denne noget lysere end den før viste.Sødskærm eller Spansk Kørvel.
Utrolig flot, men slem til at selvså sig og får en lang pælerod. Er der bare en lille rest rod tilbage, ja så kommer den igen. Ligesom peberrod.Baldrian.
Rosahvide skærme og meget yndefuld. Også den flittig selvsåer, men den er det værd.9 kommentarer:

 1. Hvor har du mange fine skærmplanter. Jeg må gøre noget galt, for hos mig vil de ikke bo. Men jeg prøver da igen igen. Jeg har lige plantet gulerødder, for de kommer fint med deres hvide skærme, så lidt har jeg da - nåe ja og skvalderkål forresten, de vil også gerne bo her!

  SvarSlet
 2. Her kommer det nytt liv i alle skjermplantene. Finnes ikke noe bedre syn!

  ha en fin dag.

  SvarSlet
 3. Skønne skærmplanter, jeg skal først til at starte min karriere med skærmplanter. Bortset fra den mørke kvan, som jeg havde sidste år. Desværre vil frøene ikke rigtig spire, jeg har prøvet alt for at få dem til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. De kan være drilske at frøså, men jeg lader mine smide frøene og så myldrer det op med småplanter. Så kan de flyttes andre steder hen eller pottes op.

   Slet
 4. Helt enig - skærmplanter er skønne. Jeg har også en del af dem, du viser. Sidste år kunne jeg se, at min 'Ravenswing' havde selvsået sig rundt omkring, så jeg er meget spændt på blomstringen i år. Der er bare et eller andet med den tilfældige placering af selvsåede planter - det bliver som regel meget bedre, end når man selv placerer planterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lige netop pointen med de selvsåede. De kommer der hvor forholdene er ideelle for dem. Så kan man jo give dem gode selskabsplanter og fjerne de tiloversblevne.

   Slet
 5. Ummm jeg er blevet ret vild med skærme og skal til at have nogle selv :-D. sødeskærm tror jeg at jeg skal skaffe til min mor :-D
  Dejligt at du har så mange skærme i haven! De giver et helt specielt look!
  God aften

  SvarSlet
 6. Helt klart et must må se og få nogle.

  SvarSlet
 7. Ja, jeg må sige, at jeg også er helt og aldeles forelsket i skærmplanterne. Det startede, da Anne Just skrev om dem første gang :-)

  Jeg byttede jo Grafia goloka med dig sidste år, og jeg kan se, at den er blevet lidt større. Den blomstrede dog ikke sidste år, så nu glæder jeg mig endnu mere til at se blomsten :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet