torsdag den 9. august 2012

Havetur til Egholm - perlen i Limfjorden.


Man kører ud til det lille færgeleje i Aalborgs vestlige bydel, tager færgen over på 5 min. og så er man på een af de skønneste øer. En ø med aktive mennesker, landbrug, lejrskoler men også et naturreservat med et mangfoldigt fugleliv. Der er et lille område med kolonihaver og så er der skønne haver ved gårdene.
Dem havde vi valgt at besøge to af denne dejlige onsdag aften. Og det blev en skøn oplevelse af de større. Billederne jeg har valgt at vise, er fra begge haver. De er meget forskellige, men fælles for dem er den måde den eksisterende, ældre beplantning af især træer indgår som bærende elementer.
Der er åbnet op ud til den omgivende natur med udsigt til himmel og hav så man har det indtryk at haven er på vej ud samtidig med at naturen er på vej ind.
Den ene gård rummer også en butik der er meget usædvanlig:
 Egholm Købmandshandel - et univers i en blanding af nyt liv og fascinerende forfald.

Den anden gård beboes på 6. år af tredje generation. Her har man på fineste vis renoveret med stor respekt for det eksisterende så hele gårdens og havens sjæl er bevaret.

Tak til de der åbnede for os.
Det var en dejlig aften.


Og til politikerne: hold fingrene fra Egholm!!!

2 kommentarer:

 1. Hej. Det var rigtig godt at vi fik Egholm med i haveblogland. Jeg går nemlig ind for bevarelsen af øen og dens natur. Her skal ingen motorvej være!! Det er nogle flotte haver, du har besøgt. Vi var til Egholm Festival i weekenden og gik en tur op til købmandshandlen og nød freden og stilheden der var dér.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er så enig. Det kan ikke være rimeligt at ødelægge den smukke ø med en motorvej.
   Et fantastisk sted.

   Slet