mandag den 10. september 2012

Åben, arkitekttegnet have i San Francisco.


Jeg elsker tilfældigheder. Jeg var ikke i USA for at se på haver så derfor havde jeg ikke researchet hjemmefra overhovedet. Jeg var derovre sammen med 15 andre, de 13 på motorcykler og så var vi 3 i en følgebil. Alcatraz, Gran Canyon, Sequoia Nationalpark og Yosimite Nationalpark var planlagt hjemmefra, resten kom hen ad vejen, helt tilfældigt ligesom verdens største rose.

På Leavenworth, Russian Hill ligger en åben have og den er næsten magisk. Tegnet af landskabsarkitekt Thomas Church i 1957 for familien Berrigan, hvor det oprindelige hus var fra 1869 og det nuværende fra 1912. I 1998 bad den sidste i slægten, Mary Fay Berrigan byen San Francisco om at lade haven blive en offentlig park. Ved hjælp af fondsmidler, organisationer i nabolaget og penge fra byen, blev haven de følgende år renoveret og åbnede i 2006 i dens nuværende form.

Havens vedligeholdelse er bl.a. afhængig af frivillige og som det kan ses på de følgende billeder, gør de et flot arbejde. Så flot at flere vælger at blive viet i haven.


 
Indgangen til haven Fay Park - læg mærke hvor meget det skråner på stedet.

 
Flotte balustrader.

 
Symmetri.

 
Gennemgående farve er hvid.

 
Men også andre farver af blomster er i haven.

 
Flotte, opstammede hvide duftende roser.

 
Flotte "gazebos"

 
Beskrevet som typisk Thomas Church-arbejde.

 
Så kommer du til San Francisco, så tag dig tid til at se denne perle.
August-september er det bedste tidspunkt.
 
Der vil komme flere indslag fra min rejse, som varede i 3 uger.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Så flott!! og gøy når det er litt på sparket hva en opplever:)
    Hagen ser helt fantastisk ut:))

    SvarSlet
  2. Jeg elsker haver med symmetri og et stramt layout blandet med en afslappet beplantning. Lysthuse/Gazebos er et must i haven og amerikanerne eller hvert fald havedesignerne husker det som oftest. Det lyder til at have været en fantastisk tur sådan en nu gør vi det sku, motorcykel i landet med den højeste himmel...altså mortorcykelhimmel.
    Henrik

    SvarSlet