søndag den 30. september 2012

The Gardens of AlcatrazDer var ikke kun fanger på fængselsøen Alcatraz. Her boede også de mennesker der vogtede fangerne. Så en del familier havde ligeledes øen som deres hjem, børnene sejlede over til San Francisco hver dag for at gå i skole og dagliglivet levedes så normalt som muligt.

Derfor var der også pryd- og nyttehaver på øen. Fangerne hjalp til i dem - det var lidt af et privelegium som ikke blev tildelt alle og enhver.
Disse haver er nu en slags nationalpark og der er rigtig mange forskellige planter. Haven passes af en "headgartner" og så ved hjælp af frivillige, ofte fra mange fjerne steder. Så har man lyst til det, får man betalt færgebilletten derover og retur. Mandag og fredag arbejder de frivillige i haven, derudover kommer der også studerende og andre.

Haverne ligger i flere niveauer, flere er såkaldte "walled gardens" og utrolig charmerende trods det delvise forfald. Man kæmper en daglig kamp for at få økonomiske midler til at genopbygge store dele af  både fængsel og haver, og der er flere projekter igang der.

Så tag på en visuel tur gennem haverne og få evt. lyst til selv at besøge stedet. Det er en stor oplevelse, også at se cellerne hvor bl.a. Al Capone sad - den bandit. 
 
Headgartner Sheila i den røde trøje, taler med besøgende. Hun er forøvrigt fra Canada.
 
 
 
 
 
 
 
 
Udsigt over til Treasure Island.
 
 
 
Kæmpeagaver i blomst.
 
 
Undertegnede.
  


 
Farvel Alcatraz, udsigt fra færgen.
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Tak for turen - det må have været enormt spændende at høre om historien og hverdagslivet på stedet - og haver ja det forestille man sig jo slet ikke sådan et sted...men selvfølgelig har der været det også.

  knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Wouw... for et spændende sted at besøge, både inde- og udenfor murene. Det er ikke ligefrem havebilleder man normalt får på nethinden når man hører nvanet Alcatraz, sikken en oplevelse :o)

  SvarSlet
 3. Dette var en spennede hage å oppleve!..mye historie og levd liv her...
  Må være flott å oppleve:))
  Ønsker deg en fin ny uke:))

  SvarSlet
 4. Sikke en fantastisk kontrast! Både med det historiske, hvor jeg aldrig har forbundet Alcatraz med noget frodigt og grønt - men også det visuelle, den fantastiske baggrund bygningsværket giver for blomster/planter. Wouw!

  Hjerteligst

  SvarSlet