torsdag den 25. april 2013

Helleborus "Lemon King" og andet.


For efterhånden en del år siden købte jeg denne skønhed af en plantesælger på Sjælland. De første år var der ikke meget go i planten, men nu har den fået godt fat og er en nydelse at se på - synes jeg da selv.
Lemon King er det opfindsomme navn og den er gul. Farven gengives måske ikke helt godt nok på billederne. Jeg måtte da også helt ned i en akrobatisk øvelse for at tage billederne. Godt der ikke var tilskuere til det optrin.


Min favoritpåskelilje står og skutter sig i regnen, lige udenfor drivhuset. Det fik så den store omgang på denne regnvejrsonsdag. 


Længe siden drivhusglasset har været så rent. Dejlig fornemmelse når det arbejde er overstået og man kan begynde at flytte planter ind igen. Ferskenblomsterne er ved at være ovre det og der bliver en hel del frugter at nyde senere på sommeren. Mums.


Og inde i orangeriet blomstrer og dufter mirabellegrenene på livet løs sammen med den søde påskelilje. 

Jo, selv regnvejrsdage er gode og velkomne.4 kommentarer:

 1. You are way ahead of me in the gardens here. Love the Helleborus!

  SvarSlet
 2. Stor flot plante, den er blevet til. Jeg købte også en gul sidste år og havde det sådan lidt hm,hm med det: på den ene side er den utrolig flot - på den anden side SKAL en julerose hver i hvide eller rødlige nuancer. Menu nu hvor den blomstrer, så er den bare flot.

  Uhm, mirabellegrene.

  SvarSlet
 3. Herlig limefarvet helleborus:)

  SvarSlet