mandag den 21. februar 2011

Historien om min kamelia Egon.

Jeg vil gerne vise et billede mere af min kamelia fra sidste forår. Et billede af den i fuld flor. Navnet på den har jeg ikke og det er sådan set også uinteressant. Men det er en plante jeg vogter og passer med min sjæl, for den har en dejlig historie.

Kameliaen har oprindelig stået hos en skattet,og nu desværre afdød, haveven her fra omegnen. Egon hed han, en dejlig mand med en stor passion for have og blomster. Der var ikke den "pind" han ikke kunne få til at gro, han havde de mest "grønne fingre" og han elskede at dele ud af sine erfaringer. Det havde ikke været en rigtig havesæson hvis jeg ikke havde været i Egon´s have og set træpæonerne, tulipantræet - lavet af hjembragte stiklinge fra Paris - og alle de andre skønheder.

Egon rejste med sin hustru til USA een gang om året - for at besøge deres søn. Og når de kom hjem igen, var det med kufferterne fulde af nye planter. Under et sådant besøg blev Egon syg og kom sig desværre ikke. Med tiden blev hus og have for meget for hustruen, hun solgte det, men mange af Egon´s dejlige planter bor nu hos nogle af hans havevenner.
Og jeg er utrolig lykkelig for at jeg har kameliaen Egon.Kameliaen Egon, i år med over 100 knopper. Kan ikke vente!

Jeg har også haft den glæde at besøge Tage Andersen på Norrviken og der se alle hans fantastiske kameliaer. Nu er han jo som bekendt ikke der mere, men er flyttet til et nyt sted i Sverige, hvor han nu har skabt et flot og seværdigt sceneri. Det må så blive målet næste gang der står Sverige på ferieplanen.

3 kommentarer:

 1. Hej Helga
  Sikke en dejlig historie om Egon...og Egon. Jeg bliver næsten lidt misundelig på sådanne grønne fingre. Du finder nok lige mange kameliaer på Gunillaberg som der var på Norrviken skulle jeg tro.
  Musikken på min side er af Enya - går du nedover på siden, finder du noget der ligner en mobil på højre side. Trykker du på den runde knap nederst, kommer der op en liste med forskellige sange. Her kan du trykke på de respektive og vælge hvad du vil høre. Det er nok den første på listen som du spørger om - "The Mists of Avalon" med Enya.
  Ønsker dig en flot uge
  xx
  Lene

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk og et dejligt minde af en ven, håber du viser billeder af den når den springer ud i år, med sine 100 knopper. Jeg har 3 kameliaer som jeg desværre glemte at få ind da frosten kom, så jeg tror den ene er gået ud nu og de to andre har næsten tabt alle bladene, men der er ny bladknopper på vej, så jeg håber de kommer sig.

  SvarSlet
 3. Smuk Kamelia og Smuk historie :-)
  Kh Lone

  SvarSlet