onsdag den 7. september 2011

Chili, chili og chili.

Jeg kan ikke stå for chiliplanter og især de sortbladede er aldeles fantastiske. Og jeg spiser ikke specielt meget af de stærke sager. Det er mest for øjets skyld jeg har dem. Men jeg har sat mig for at jeg skal blive bedre til anvende dem i madlavningen.


Da jeg hørte navnet på denne chili, vidste jeg ikke lige hvad jeg skulle forvente:
Christmas Tree.


Nu kan jeg godt se hvad meningen er med det navn.
Frugter i alle mulige farver, det er da noget der vil noget.


Mig og navne!!!
Skiltet er næsten ulæseligt, så jeg undlader at gisne om hvad den her hedder.


Men kontrasten sort chili versus gul tagetes Luna.
Den er da ret god.


Denne her hedder Black Hungarian.


Alle chiliplanterne står i krukker og kommer ind i orangeriet før vinter.
Jer har med held haft chili i køkkenvinduet hele vinteren og een af dem ender nok også der igen.

Så må jeg samle mod til mig og gå igang med at spise af dem også.





5 kommentarer:

  1. Små og pene men sterke, klem Marit.

    SvarSlet
  2. Du kan jo starte i det små. Læg f.eks. en halv i gryden og smag på det med jævne mellemrum. Når det "tikker" nok på tungen, snupper du den bare op igen.

    Juletræet er fantastisk !!

    SvarSlet
  3. og en frugtsalat med appesiner og chillier mums

    Chilli og sødt er godt feks Chokolademouss

    Chilli con carne med Kikærter istedet for bønner

    SvarSlet
  4. Jeg har også en hel del chillier. Og den, du kalder Christmas tree, kalder jeg Aurora. Så jeg har det lige som du: Mig og navne!

    Men faktisk er chilliarterne nærmest en større jungle end roser.....

    Skal snart til at sylte og lave harrissa og chilliolier. Og så fryser jeg resten af dem, jeg ikke forærer væk.

    Hvad gør du?

    Aftensmil fra

    Marianne Den Helbredende Have

    SvarSlet
  5. Billed nr. 2 + 3 ligner den jeg har under navnet 'Black Cuban' :O)

    SvarSlet