fredag den 7. oktober 2011

Det var guf - både til ganen og øjet.

Min bornholmske figen var lige her på falderebet til efteråret så god at give mig en moden figen.
Og jeg skal da lige hilse og sige at den var god - simpelthen.


En skam at der ikke var mange flere modne.
Men man kan jo ikke få alt, så derfor blev den spist meget langsomt.


Denne dahlia skiller sig ud fra de andre ved den svage lyslilla stribe på kronbladene.
Det er jeg bestemt ikke utilfreds med.

Nu håber jeg ikke at der bliver så koldt her i weekenden, som de truer med. For så er det måske snart slut med at nyde dahliaerne.
Jeg har en del fiberdug, som jeg dække en del af dem ned med.
Og så krydse fingre for resten.
4 kommentarer:

 1. Mmmm, gott! Har plockat två fikon av vårat träd. Du undrade vad det var för Rudbeckia jag hade, och den heter 'cherry brandy' Får du inte tag på den så säg till :)
  Önskar dig en fin helg.
  Kram Pella

  SvarSlet
 2. Jeg har 1 figen på mit træ, men den er grøn endnu. Jeg mener at have læst at man skal fjerne umodne figner her til efteråret. Ved du om det er rigtigt?
  Jeg overvejer seriøst at grave mine dahlia op og sætte dem i store krukker i væksthuset. Der er simpelthen så mange knopper i dem endnu, at jeg vil blive SÅ ked af det hvis der kommer frost nu.

  SvarSlet
 3. Hej Lene.

  Jeg mener at man skal lade fignerne sidde, da det er andte år de modner. Men jeg er ikke sikker, så derfor vil jeg prøve at undersøge det lidt mere.
  Ja man har bare ikke lyst tiul at det er slut nu med dahliaerne.

  SvarSlet
 4. Figner smager bare skønt. Min figenbusk giver de modne figner hen mod august. Hvis du kun har en figenknop siddende ville jeg lade den være i håb om den kom sammen med de andre hvilende knopper der er på planten som udvikles i løbet af foråret.
  Smuk stor dahlia du har. Vi håber på vejret ikke bliver som de har lovet :-) Ellers må plantedynerne på her til aften. God lørdag :-)

  SvarSlet