søndag den 9. oktober 2011

Klassiske fejl.

At plante for tæt er en en klassisk fejl. Og efter nogen tid eller nogle år, må man så træffe beslutning om hvad der skal blive og hvad der skal væk.
Jeg har udskudt den beslutning det sidste år, for jeg har været i syv sind over hvad jeg skulle vælge.

Det bliver min skyrækker der må lade livet.


Lidt ærgerlig er jeg dog, men sådan må det blive.
Den er for stor og gammel til at jeg vil prøve at flytte den.


Min parykbusk blev beskåret kraftigt i foråret.
Den har nu vokset sig flot igen, mere kompakt og sådan agter jeg at holde den.

6 kommentarer:

 1. Uha! Et sårbart emne... Grænsen mellem at plante for tæt og på den anden side ikke have for meget bar jord, er hårfin. Og hvor stort bliver det, hvor hurtigt... der er sandelig ingen fare for at vi kommer til at kede os derude!!
  God søndag til dig :o)

  SvarSlet
 2. Uh det er jo beslutninger der ikke kan træffes i hast. Forstår godt at fælde/fjerne absolut kræver omtanke. Din mørke parykbusk er smuk og tæt. Det er absolut en af mine ynglings buske.

  SvarSlet
 3. Problemet er jo, at vi gerne vil have at en nyanlagt bed skalvære flot med det samme - eller i hvert fald inden for de første par år. Og så bliver man jo nødt til at plante lidt tæt. Så må vi - eller rettere sagt - planter bøde for det ti år senere, hvor det hele er blevet alt for stort.. Det tror jeg alle har prøvet - men ærgeligt er det jo stadig.

  SvarSlet
 4. Det er så ærgerligt at skulle af med noget, som man har nydt. Men så giver det jo plads tl andet. Jeg er heller ikke så vild med nyanlagte bede med bar jord (som så kan blive ukrudtbefængt) og vil hellere plante lidt tæt. Men som i Dalbys have, så er der hele tiden, noget, der så skal gøres.

  Problemet er at træffe de rigtige belutninger.

  Så selv midt i overvejelserne.

  God fornøjelse med det.

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 5. Nu går jeg ud fra, at du mener træer og buske, som du også viser billeder af, for jeg anbefaler altid at plante tæt, når det gælder stauder (hvis man altså har råd!), for et bed skal helst se ud af noget fra starten af, så er det bedre at flytte og dele et par år efter, synes jeg.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Hej Malene.
  Jo det er her træer og buske jeg mener.
  Mine stauder står tæt og i det hele taget er der ikke bar jord i haven. For under og ved træer og buske har jeg bunddække, især hosta, lungeurt, kærmindesøster i mange varianter osv.

  SvarSlet