onsdag den 2. januar 2013

Persisk silketræ - en nyhed af de mørke.


Albizia julibrissin "Summer Chocolate".

Sikke et navn - det får da forventningerne til at stige. Det er een af mine kommende plantenyheder og den bliver forhåbentlig et spændende indslag. Løvet er mimoseagtigt, graciøst, let og luftigt.
Kan med fordel dyrkes i en stor krukke og placeres hvor den kan agere blikfang.
Barken er stribet grå/grøn, noget der bliver mere og mere markeret med alderen på træet.
 
 

 
 
Blomsterne kommer i juli/august og er pink/rosa.
Tåler sol og halvskygge.
 
 
Der kommer flere nyheder indenfor buske og træer i år. Mørke, gyldne, grålige, brogede og andre særlige kendetegn.
 
 
 

17 kommentarer:

 1. Hvor er den flot, hvad bliver prisen på så et?

  SvarSlet
  Svar
  1. Prisen tør jeg ikke helt sige endnu. Det afhænger af størrelsen. Jeg skriver det på min liste når jeg ved det.

   Slet
 2. Godt Helga
  Den er RIGTIG en blikfanger


  er stadig usikke på om den reelt er vinterhårdfør
  Den fryser hårdt tilbage i starten (en af vores venner har den i haven) , men jeg har den i en kæmpekrukke og tager dem ind
  Den er RIGTIG smuk og jeg vil ha den som let flimrende parasol
  Ps jeg har to ;-))))

  SvarSlet
 3. Hvor er der et smuk træ - jeg er vild med de mørkløvede. Er det fuldt hårdfør her i dk?

  Godt nytår :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har længe været forelsket i den, men har kun set den hos Bakker, og der handler jeg ikke. Jeg er også interesseret i at høre om den er hårdfør.
  Det er et meget smukt træ.
  Godt nytår

  SvarSlet
 5. Tror min mand vil elske at lave bonsai af den det fine løv er velnok flot..

  SvarSlet
 6. De er hårdføre til zone 7, hvilket er DK. Men i en krukke og så beskyttet, skulle det kunne gå. Og som Ege skriver ovenover nogen tilbagefrysning.
  Sådan har jeg også gjort det med andre i starten.

  SvarSlet
 7. I en krukke i koldhus, mon det kan gå an. Jeg har en rhododendron til koldhus i pavillionen, det går fint, ser det ud til.

  SvarSlet
 8. Jeg har prøvet den flere gange, men den vil ikke overvintre her hos os udendørs, så jeg har opgivet den. Vi har jo også meget kolde vintre her nær Karup.
  Held og lykke.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 9. Den er superskøn.
  Jeg har selv en Albizia julibrizin Rosea som jeg såede for flere år siden. Den står i krukke og bliver sat i drivhuset vinteren over. Jeg har set den i Haveselskabets have på Frederiksberg hvor den står udendørs under et havltag og i læ. Den var i blomst.

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare et smukt lille træ! Jeg leder faktisk efter sådan et letløvet dekorativt træ, og selvom jeg havde håbet på en udplantet, kan et pottet træ nu sagtens gå an. Tak fordi du delte nyheden :)
  Godt Nytår!

  SvarSlet
 11. Hvor er det dejligt med alle de erfaringer der deles på sådan en side. Jeg skal nok følge op på mine med træet og krydser fingre for at de eksemplarer jeg får hjem er gode og hårdføre nok til det nordjyske klima.

  SvarSlet
 12. Jeg har haft 3 stk smukke eksemplarer. De 2 med hjem fra England 2 somre i træk. De klarede det ikke i Aalborg på friland. Det tredje eksemplar købte vi her i Aalborg - plantede i krukke, og nej træet klarede ikke at komme i ly i drivhus i den koldeste periode, så selv om de er smukke, så er det slut med Albizia Summer Chocolate, indtil vintrene bliver lunere i DK. Vi har et flere år gammelt grønløvet, hjemmesået, Albizia stående i krukke, og det klarer sig sjovt nok fint.

  SvarSlet
 13. Godt nytt år Helga!
  Dette var et spennende tre!..skal tro om det greier seg i Norge...jeg elsker mimosa...så bladene her ligner veldig...da var jeg solgt:)

  SvarSlet
 14. For et flott tre. Tenker som Inger Marie at jeg håper det kan trives i østlandsområdet i Norge. Skal gjøre en del med min nye" hage fremover. Jeg følger deg videre og du er hjertelig velkommen innom min blogg også:)

  SvarSlet
 15. Jeg vil skaffe det grønne hjem også.
  Noget af en udfordring jeg har givet mig selv, kan jeg se. For jeg vil have det mørke til at klare sig her. Hærdning eller modning i krukker og så indendøre de første par vintre, må være opskriften. Sådan har jeg haft held med en del andre sartere planter og nu er de helt hårdføre - også med de vintre vi har haft de forgangne år.

  SvarSlet
 16. Er der nogle som kan skaffe frø fra dette fantastiske træ? Skriv gerne til nikolajkdinsen@live.dk jeg betaler gerne.

  SvarSlet