lørdag den 19. november 2011

Sig nærmer tiden

hvor vi skal julepynte og hygge.
Min datter meddelte idag, at nu må hun snart have lyskæderne på udenfor. Det må hun gerne, for hun har nogle fine stedsegrønne i krukker, hvor det er perfekt. Og hendes lyskæder er søde.

Jeg har ikke rigtig haft lyskæder udenfor de sidste par år. Faktisk er jeg ret ambivalent hvad angår den slags pyntning. Og med risiko for at træde nogen over tæerne, vil jeg faktisk ytre at der ofte er langt imellem de stilfulde og pyntelige kæder. Derimod ser jeg alt for mange "kondom-lyskæder" og "blålys" trukket ned over alle mulige former for stedsegrønne og hvad man ellers har udenfor. For ikke at nævne det umådeholdne energiforbrug vi er vidne til.

Jeg anvender hellere levende lys i lanterner og så naturpynt.
Jeg har samlet noget til min julepyntning både inde og ude.
En hel del mere finder jeg i haven og klipper af mine stedsegrønne.

Og så håber jeg ikke at for mange får kaffen i den gale hals.9 kommentarer:

 1. Jeg synes, du har ret. Jeg bryder mig overhovedet ikke om den amerikanisering der sker i disse år mht. udendørs belysning op til jul.
  Derimod synes jeg det er ganske kønt med de små hvide lys på et træ eller en busk. Det synes jeg bare hygger i den mørke tid. Men hver sin smag :-)

  SvarSlet
 2. Jeg bryder mig heller ikke om amerikaniseringen og kan også meget godt lide, at det er så naturligt som muligt, men jeg synes selv, jeg har nogle flotte lysdioder, jeg hvert år sætter i de to sukkertoppe, der står i krukker ved køkkendøren. Det glæder mig hver morgen i december!

  SvarSlet
 3. Røde, gule og blå lyskæder nej tak. Lyskæder rundt om flagstangen og alle mulige andre mærkelige steder nej tak. Lyskæder der hænger bare for at hænge nej tak. Lysnet der er tilfældigt smidt over en hæk nej tak. Lyskæder der kun når halvvejs rundt om træet fordi det er for kort nej tak... jeg ku blive ved :) Men jeg kan godt li lyskæder... i hvidt... og når det ser smukt og hyggeligt ud... og juleagtigt ud... jeg har da ikke mindre end 3 selv, såååhhh :) jeg tror der er mange meninger om lige netop det, og det her var altså bare min :)

  Ha en go weekend...

  SvarSlet
 4. God formiddag.

  Jo, lyskæder valgt og ophængt med omhu synes jeg er flotte. Men jeg synes ikke de skal være tændt døgnet rundt.
  I nogle småbyer er der ligefrem konkurrence om at hænge så meget op som muligt og selv tv focuserer på det. Det er ganske unødvendigt.

  SvarSlet
 5. Det tegner til, at blive flot julepynt. God fornøjelse med arbejdet.

  SvarSlet
 6. Ingen kaffe galt i halsen her, dejligt at nogen tør melde deres ærlige mening ud :o)
  I har jo alle nævnt de rædsler man kan møde rundt omkring, og det der kan gøre mig lidt træt i blikket, er de kolde blå lys der pludselig bliver "smidt" rundt omkring. Dem sammen med rød-gul-grøn i blinke-forvirring... suuukk....

  Nå men som så meget andet har vi heldigvis forskellig smag, så jeg vil blot nyde de smukt ophængte og gennemtænkte lyskæder med varmt, gult lys, der byder velkommen indenfor.

  SvarSlet
 7. Jeg har det meget svært med blinkende lys i alverdens farver og udformninger. Det bliver ikke i min have eller på min husgavl der hænger lysende rensdyr, julemænd o.lign.

  Vi plejer at have en nordmannsgran stående på terrassen med en helt almindelig lyskæde i. Det synes jeg er enkelt og smukt :-)

  SvarSlet
 8. Ganske enig - hvide lys er hyggeligt.
  Men de gule el.blå og de små net som blot tilfældigt er lagt ovenpå en alt for stor busk - det er bare ikke kønt, for slet ikke at nævne alle de farvede lys ;0)
  Ha' en dejlig lysende december ♥

  SvarSlet
 9. Jeg synes nu også vi bare skal holde os til de levende lys eller hvide lyskæder. Og så er det så kønt med de natur ting du har pyntet med. Det er jo det der gør december helt speciel.

  SvarSlet