fredag den 17. juni 2011

Blandede bolcher.

Der sker så meget i drivhus og have lige nu. Så det er bare om at komme rundt og få det hele med. Som en bi farer jeg omkring så selv hunden tænker: lad mig komme af vejen.


Sorte chilier i drivhuset. Blomsterne er fantastiske lilla og sorte blade elsker jeg jo.I drivhuset står også pæonvalmue Black Peony, parat til blomstring.
Den søde, citronduftende tagetes Luna holder nematoder væk i drivhuset.Austinrosen Mayflower er sprunget ud og det samme er clematisen Ville de Lyon oppe i Ingrid Marie- æbletræet.

Rapunsel er en sød, gammel staude, ukent for mange men faktisk meget nem. Campanula sarmatica er forholdsvis ny. Begge har dejlige blålige blomster.


Denne oenothera eller natlys er så iøjnefaldende med dens brogede løv, røde knopper og gule blomster. En man elsker eller hader. Gæt hvad jeg gør, ja jeg hører til de første.


En anden speciel og næsten ukendt plante er Stolt Henriks gåsefod. Blomsterstanden er god i buketter og navnet har den pga. bladenes form.


6 kommentarer:

 1. De tre sidste er da et sjovt bekendtskab, rigtig fine er de. Natlys er det den der også kaldes "klokken otte blomst"??

  SvarSlet
 2. Hvor ser det frodigt og dejligt ud i din have :-)

  Appelsintagetes'en er jeg også vild med - den kan jeg slet ikke undvære!

  SvarSlet
 3. You have lots of beautiful blooms in your garden. I do so love the colour of your Campanula and the flowers on your Black Chilli plant are lovely.

  SvarSlet
 4. Ja natlys kaldes vist kl. otte blomst også. De er ret sjove.

  Hello Bernie.
  Can´t believe it´s wintertime in Australia now. Thank you for your comment´s.

  Hilsen Helga

  SvarSlet
 5. Stolt Henriks gåsefod har jeg også haft - gad vide hvor den er forsvundet hen? Bladene skulle kunne spises på lige for med spinat!

  SvarSlet
 6. Kære Helga
  Jeg kan godt følge dig - der er nok at gøre for tiden. Sorte chili har jeg også og præcis det samme, holder jeg af - de smukke lilla blomster og de meget mørke blade.
  Kh Birgitte

  SvarSlet