onsdag den 8. juni 2011

Spiseligt

Den del af haven jeg omtaler som køkkenhaven, er bestemt ikke kun for de spiselige afgrøder. Der er mange blomster og roser også. Spiselige afgrøder er jo noget af det der er meget focus på i tiden og jeg kan bestemt også mærke at interessen er blevet meget større. Det er jo kun dejligt at især unge haveejere er med på det.


Her er højbedet med jordbær, bagved en flisegang som adskillelse, så hindbær, endnu en flisegang og så kartofler og roser foran hønsegården. Foran højbedet står skalotte- og rødløg. Et sjældent syn er den bare jord. Men det er gangsti. Forrest står geranium Summer Skies i fuld blomst.Opad det gamle foderhus snoer Taybær sig. Det er et bær jeg elsker at lave marmelade af og een plante giver et stort udbytte.

Purløgsblomster er så flotte lige inden de er helt færdige. Og så er det med at komme ud og få dem af inden de har smidt frø over det hele. Medmindre man da ønsker sig en purløgsmark. Den må forresten da være lige så smuk som en lavendelmark, ikke?

6 kommentarer:

 1. Det er moro med alt som kan spises ,det smaker ekstra godt det en har dyrket selv og det er masse og glede seg til.
  Ha en fin dag, Marit.

  SvarSlet
 2. Ja det smager bare bedre når man selv har høstet det. Og purløgsblomster er bare smukke.. en hel mark må da være fantastisk!

  SvarSlet
 3. Hvor ser det dejigt ud :-)

  Taybær kiggede jeg på i Geografisk Have, men kom fra at købe den - irriterer mig lidt nu. Jeg kender dog ikke rigtigt til bærret.

  Billedet af 'Summer Skies' snyder vist lidt - det ligner mere 'Double Jewel', da blomsten ser hvid ud med lilla midte (?).

  Purløgsmarker ser man ofte på Fyn - det ser fantastisk ud - men lugter ret skarpt ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg er også ret pjattet med purløgsblomster, så jeg har næsten lige plantet nogen ud i kanten af et af mine blomsterbede - og her gør det ikke noget, hvis de formerer sig lidt :-)

  SvarSlet
 5. Jo, det er geranium Double Jewel der blomstrer på billedet. Jeg købte nogle planter hos Staudefeen sidste år og fik med i købet en frøsået geranium. Den har overlevet fint, og da den ikke havde noget navn, er den her døbt "Feen". Så husker jeg dens oprindelse.

  Taybær er et 4-5 cm langt, rødt bær. Planten er en krydsning mellem hindbær og brombær. Skal være helt modent for at man får dets gode smag. Eneste minus er den store midterribbe, men der skal ikke mange bær til et glas marmelade og det er alt arbejdet værd.

  SvarSlet
 6. Nå, det kan jeg ikke huske, du fik med - en frøplante altså ;-) Hvad er det for en - en pratense? Fint navn ;-)

  Umm... det lyder lækkert med taybæret - sådan en plante må jeg få fat i.

  SvarSlet