søndag den 21. august 2011

Eksperimentet


Sidste sommer købte jeg - med en vis skepsis - en såkaldt dværg-kæmpeverbena. De kom på markedet sidst på sommeren under navne som Lollipop og Lilleput. Og fin, kompakt var planten da også - i starten.
Flere ting ved den gjorde mig skeptisk. Blomsterne og stænglerne var nøjagtig som den så vel kendte og efter lidt tid, begyndte den at sende nogle længere stængler op. Aha - stråforkorter eller hormoner, tænkte jeg.


Jeg tog nogle frø fra og kasserede planten i efteråret. Her i foråret såede jeg så både "dværgen" og den almindelige. I starten var dværgen også bagefter, men det har den så kompenseret for senere og nu er begge slags lige store.


I år har jeg endnu ikke set den lille i handelen, men jeg har dog hørt at de sælges.
Jeg holder mig til den jeg kender så godt.


Min rosenslynger har nået toppen af klatrestativet. Stor som aldrig før.
Den holder jeg mig til, for klokkeranken kommer ikke i blomst selvom den er flere meter nu.
8 kommentarer:

 1. :-) jeg tror faktisk jeg har set de mindre jernverbenda i handel i år- en sjov historie :-)hvem prøver de at narre? Jeg har heller ikke det stor held med klokkeranke :-/ så det er vidst sidste gang for mig.
  Rigtig god weekend Gro

  SvarSlet
 2. Hvor er din rosenslynger flot :-)

  SvarSlet
 3. Så bedårende din rosenslynger er - virkelig smuk.
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Det er en fantastisk rosenslynger du har. Jeg fik en sidste år i morsdagsgave og den blomstrede til langt ud på efterået, og klatrede op i min klatrehortensia. Jeg ville gerne have en næste år til at vokse på stativ, det ser godt ud.

  SvarSlet
 5. Ja, de er smarte de producenter :-)
  Jeg så den til åben have idag, og tænkte også, at jeg ville prøve den. Men det vil jeg så lade være med, for jeg har masser af de andre. Tak fordi du gav din erfaring videre :-)
  Dine rosenslynger er pragtfulde. Dem kan jeg godt forstå at du vil have igen.

  SvarSlet
 6. Hvor er den skøn din rosenslynge, den vil jeg altså også have geninført næste år. Sjov historie med verbenaen, men nogle gange bliver det hele lidt for smart... :o)

  SvarSlet
 7. Interessant eksperiment med kæmpejernurten. Jeg holder mig også væk fra de hormonpumpede stauder, der sælges mange steder. Man bliver bare så skuffet næste sæson.
  Wauv, hvor er dine rosenslynger bare flotte! Jeg har to krukker med rosenslynger - det er første jeg har dem - og bestemt ikke sidste!

  SvarSlet
 8. Hvor pudsigt, at jeg lige faldt over dette indlæg, da jeg senere i dag får kæmpeverbenaen 'Lilleput' hjem, så jeg er da lidt spændt på at følge den. Jeg har bare købt den til mig selv - de kan ikke rigtigt sælges nu, da de er svære at overvintre.

  Nå, men det bliver da spændende så ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet