tirsdag den 9. august 2011

Indendøre


er dejligt at være i disse dage. Der er ret køligt ude, blæsende og regnen kommer og går. Det er sådan set også ok, da jeg har nok at gøre med at hjælpe min yngste med at blive klar til efterskolestart på søndag.
Så er det rart at orangeriet fik den store overhaling i lørdags og er klar til næste hold havegæster kommende weekend.

Jeg har mange pelargonier inde også. Her Dronning Ingrid og Lady Plymouth.
Bogskabet med lutter havebøger og så min gamle loppemarkeds-kurvestol. Her sidder man godt når der skal læses havelitteratur. Ofte ledsaget af musik.
Der er ikke meget ledigt plads på mit "skrivebord".
Her står små pelargonier, en bonzai-kastanie og meget andet.Den mest anvendte stol i hele sommerhalvåret. Her har jeg udsyn til store dele af haven, til hvem der kommer, kan høre fuglesangen og i det hele taget følge med i næsten alt.
Et ovalt bakkebord i jern med diverse planter. Noget af det jeg holder mest af i orangeriet.


Her et udpluk af mine salvier, af hvilke nogen er meget store. Resten står udenfor. Alle burde de faktisk holde ferie udenfor, men det er bare ikke blevet til.


Ja der er altså planter næsten overalt. Værre endnu bliver det når de der står ude, skal ind til efteråret. I år skal jeg altså klippe pelargonierne tilbage før vinter.En ynglingsblomst af den meget letdyrkelige slags, er lampepudseren eller liatris spictata. Jeg har den i den hvide udgave også.
Helt fantastisk som den er opbygget og med så skønne, stærke spir, står den bare ret op uanset hvor meget det måtte blæse eller storme.


7 kommentarer:

 1. HVor ser det hyggeligt ud. Det må være skønt at kunne sætte sig i kurvestolen med en god bog.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 2. Hold da op. Det er netop sådan et rum man drømmer om. Bor du ikke der ude hele tiden?

  SvarSlet
 3. Det er et rigtig skønt orangeri du har, det er en åbenlys mangel i vores huse at vi ikke har dette overgangsrum imellem forår/efterår og den lunefulde danske sommer. Den livskvalitet det er at kunne reflektere over dagen med en kop kaffe i sikkerheden fra blæst og regn.
  Henrik

  SvarSlet
 4. Sikke et dejligt orangeri du har der!

  SvarSlet
 5. Et FANTASTISK orangeri du har, ser superhyggeligt og dejligt ud :o)

  SvarSlet
 6. Waaauw hvor ser det bare indbydende ud. Det er lige sådan et rum jeg kunne tænke mig! Det er jo næsten så man glædes over regnvejr, så man med god samvittighed kan være indendøre.

  SvarSlet
 7. Tak for de dejlige kommentarer om mit orangeri.
  Jo det er et rigtigt dejligt sted at opholde sig. Jeg er der dagligt, der skal vandes og nippes, vi spiser der, har gæster der, går igennem og ud i haven osv. Det er mit butikslokale og kontor. Et multifunktions-rum.

  SvarSlet