torsdag den 23. februar 2012

"Testvindere".

Jeg har efterhånden en del "gamle venner" i form af skønne blomster, som jeg MÅ have hver sommer. Og jeg synes at den trang bliver større og større for hvert år, der går.
Jeg er sikker på at min Bedstemor også havde det sådan, for det var jo med de samme blomster i buketterne hun også altid bød velkommen.

Nu er det jo ikke sådan at jeg ikke prøver nye - det ved alle der kender mig, at jeg gør. Jeg halser afsted ligeså tosset som en hund der har fået færd af vildt. Men der skal nok lige lidt mere til at imponere mig; for så sammenligner jeg med dem jeg kender så godt og har afprøvet i mange år.Den her buket glæder jeg mig vildt til at lave igen til sommer.
Cosmos, dahlia Eveline og kinesisk purløg..Taler for sig selv.Dahliaer, lathyrus, cosmos og dusksalvier.Asters, bynke, græsser og hvide nelliker.Og ja, så lige lidt flere dahliaer.

Jeg har altid elsket at lave buketter.
Som barn var det ofte vejgrøften og engen der lagde blomster til. Min mors have plukkede jeg først i da jeg kendte lidt mere til blomsterne.
10 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige buketter! Det er lige før jeg blir ærgerlig over at jeg ikke skal have den hvide cosmos og kinesisk purløg. ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Eveline er også min yndlingsdahlia, den er så smuk. Den kinesiske purløg er også ualmindelig smuk.

  SvarSlet
 3. Skønne buketter, jeg har det på samme måde. Der er nogle 'must haves' sammen med alle de nye som sniger sig med.

  SvarSlet
 4. Siden sidste år, er jeg stensikker på, at "Stolte kavalerer", for fremtiden kan findes i min have. For den var en virkelig stor succes. "Sommerasters" vil jeg også gerne have igen, så håber jeg bare ikke vi får så meget regn som sidste år.
  Måske jeg skulle prøve "Kinesisk purløg" for den er da yndig, og "Dusk salvie" for sikke nogle skønne blade. Også glæder jeg mig til mine "Hosta" bliver store nok til jeg kan tage af dem, for de er altså også skønne i buketter (Forneden til at "slutte" buketten af med.)
  Marianne.

  SvarSlet
 5. Den interesse deler vi. Det var faktisk årsagen til der for alvor gik sport i havepassionen her på matriklen. At skabe et sted, hvor jeg hver dag kunne gå ud og plukke blomster. Så kom resten med i købet. Skønt.

  Jeg venter selv på kinesisk purløg i år. Må have mange, Zidan den jo også smager fortrinneligt.

  Jeg er virkelig blevet i forårshumør.... Solen skinner, dine buketter lokker minder og forventninger frem.

  Smil med smil på fra

  Marianne
  På vej ud til hønsene i
  Den Helbredende have

  SvarSlet
 6. Skønne buketter... det må være herligt at kunne forkæle sig selv med så mange buketter... jeg har slet ikke så mange blomster i haven :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 7. Jeg går ud fra at kinesisk purløg er den kogleformede på det første billede?? Hvordan får man den- fra frø? eller har du købt den som plante?
  Er den et-årig eller som vanlig puløg en der dukker op igen år efter år?
  Mange spørgsmål - men den er virkelig yndig! Og så vil jeg da se om jeg selv kan skaffe den.. :-)

  SvarSlet
 8. Kinesisk purløg er en flerårig urt/staude ligesom den kendte. Den er dog ikke så selvsående.

  Bladene er mere flade og så smager de af hvidløg. Uovertruffen på æggemaden og i madlavningen iøvrigt.

  Planten vokser fint næsten overalt, er tuedannende og kan deles om foråret.

  Jeg deler mine til foråret og der kan sagtens sælges nogle stykker. Ellers tror jeg den er rimelig let at finde efterhånden.

  Hilsen Helga

  SvarSlet
 9. Hej. Sikke flotte buketter. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig og jeg kan også godt lide at ting går igen. Det er så hjemmevant.

  SvarSlet
 10. Det er jo det rene øjen-guf du viser :-)
  Jeg har det ligesom dig, at der er nogle som jeg bare ikke vil undvære. Hos mig er det især Nicotiana.
  Men jeg glæder mig, for jeg har købt frø til den hvide Cosmos i år, efter at have undværet den nogle år. Det går ikke. Også Eveline er indkøbt, og sidste år rykkede jeg nogle af mine kinesisk purløg ud i mit nye pastel bed. Så jeg kan næsten lave en buket som din, jubii :-)

  SvarSlet