fredag den 11. maj 2012

Black is black.


Mit nye "vækkeur" galede kl. 06.20 torsdag morgen. Måske også tidligere, men det var første gang jeg hørte ham. For da var jeg på vej ud ad døren for at hente planter.

Da jeg kom hjem, styrtregnede det og mine forhåbninger om en masse aktivitet i haven gik fløjten.
Et kort ophold og jeg var ude og kigge til flere af mine sorte/mørke planter. Jeg har nemlig en plan, som jeg først fortæller om når jeg er mere klar.Det nyeste sølvlys "Chocoholic" vokser planmæssigt.Og lige om lidt blomster det mørke engelskgræs med helt pink blomster.Alunrod eller Heuchera er og bliver en yndlingsplantetype.Dette farvespil ændres til næsten helt mørkt når bladene bliver ældre.Min yndlingstomat er Black Russian og en mængde planter er resultatet af frøhøsten sidste år.Og når det så regner skomagerdrenge, kan man jo lige så godt stå i tørvejr og klippe hunden.
Op på bordet i carpoten med en masse godbidder i lommen og så gik det som en leg.

Zenta var faktisk ret velfornøjet bagefter og syntes ikke at bryde sig om regnen.
Fri hundevask og herefter en tur med børsten.


4 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at høre nærmere om de mørke skønheder og hvad du har i ærmet. En mørk engelsk græs har jeg aldrig mødt før...

  Og nu bliver jeg lige nødt til at kaste et spørgsmål ind om Alunrod. Jeg har haft den mørkbladede i flere år men nu syntes jeg ikke rigtig den kommer i sin tueform og ser lidt forhutlet ud. En lys chokoladefarvet variant er bare meget langsom og bliver ikke rigtig til noget særligt... gør jeg mon noget forkert? De står begge i fuld sol.

  Det er lidt svært at se om Zenta er mellemfornøjet eller velfornøjet, men sød er den altså... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Alunrod har det med at kravle op af jorden og en omplantning hvert forår gør den godt eller fyld godt med nye kompost op omkring den.

   Mange af de lyse og gule er ret besværlige er min erfaring. For tung jord gør at de næsten rådner. Godt med dræn og spagnumblandet er efter min erfaring det bedste. Et sted hvor jorden skråner sætter de pris på.

   Slet
 2. Hej. Sikke nogle skønne planter. Jeg kan også godt lide de mørke purpurfarvede. Det er nogle af mine yndlingsplanter. Spændende hvad du har af planer med dem! Godt at hunden er fornøjet!

  SvarSlet
 3. Tak for lidt oplysninger om alunrod, mine kravler også op af jorden, og de mørke gror bedre en de lysgule og andre mere sjældne.
  Zenta er en sød.

  SvarSlet