søndag den 13. maj 2012

Havegaven fra min norske veninde Corine.At åbne sin have og tage imod gæster fra ind- og udland, kan medføre mange ting. Spændende møder med nye mennesker og venskaber skabes.
Således har jeg fået mig en dejlig norsk haveveninde og da hun var her sidste år, havde hun den yndige primula polyantha "Francesca" med til mig. Så nu tænker jeg på Corine hver gang jeg ser den yndige blomst, og det gør jeg ofte, for den står lige inden for havelågen hvor jeg mange gange dagligt går forbi.Jeg har ikke altid haft held med mine primulaer, men denne er heldigvis plantet på et for den rigtigt godt sted og den stortrives.Så Francesca er for mig blevet det synlige symbol på vendingen eller ordsproget:

En fremmed er en ven du ikke har mødt endnu.

Ordsproget stammer oprindelig fra Irland, men Gnags tog det op i en sang og forfatteren/fotografen Jacob Holdt har levet sit liv efter den devise.

God søndag

3 kommentarer:

 1. Jeg har netop købt Francesca, og da du har fundet et godt sted til den, vil jeg meget gerne vide, om du har plantet den tørt eller fugtigt i skygge eller sol?
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.

   Den står mellem nogle sten, som holder på fugten og samtidig får den sol en stor del af dagen.
   Håber du kan bruge den vejledning.

   Hilsen Helga

   Slet
 2. Jeg fik også fat i Franceska sidste år dejlig primula.

  SvarSlet