fredag den 25. maj 2012

Kontraster i haven.Man skal ikke være bange for at lege med farverne - læs planternes sammensætning - i haven.
Selvfølgelig er det et spørgsmål om smag og behag, men min holdning er at intet er forbudt og det er kun een selv der bestemmer.
Mange selvsåede har det med at dukke op i skønne og spændende sammenhænge, planterne finder selv det for dem bedst egnede voksested. Ofte skaber vi problemer for os selv ved at ville ændre på vækstbetingelserne når vi flytter planterne hen til et sted hvor de ikke trives.Den sorte tulipan var her først - var oprindelig en fyldt - men er nu slået over i at enkel.
Akelerne er selvsåede og deres smukke løv klæder da i den grad tulipanen.
Når den er afblomstret er det akelejernes tur til at vise sig frem.Denne kombination er ikke helt tilfældig, men planterne er nu "blevet kærester".
Og det er det ikke blevet ringere af.
Den mørkløvede alpine vortemælk med sine limefarvede blomster er så fin en sammensætning.
Findes i en grøn variant også.

Billedertne var fra et lille lager jeg har.Torsdag blev der ikke tid til decideret havearbejde, kun en del vanding overalt.
For jeg havde besøg af en flok gamle arbejdskollegaer, der godt nok rundererede på planteskolen, men vigtigst af alt er den sociale del og så lige en tre-retters menu, der skulle kreeres.
2 kommentarer:

  1. Hei!
    Herlige planter og flott tulipan. Fint at det kommer nye herligheter, når andre har gjort jobben sin!

    Ønsker deg en fin fredag. klem

    SvarSlet
  2. Ja livet undenomkring centrum... Nemlig haven kræver også sit. Og er jo drønhyggeligt. Det ene udelukker jomheldigvis ikke det andet. ;)

    SvarSlet