onsdag den 20. juni 2012

Appetit på livet når man er langt over 90 år.


Jeg vil gerne dele en årlig tilbagevendende oplevelse med andre. De sidste 6 - 7 år er der kommet en gammel dame - hun kalder sig selv "Tudsegammel" - her for at købe roser og andet godt til haven. På hendes lille firhjulede knallert med anhænger kommer hun kørende fra nabobyen, parkerer sirligt og trækker anhængeren ind til lågen.

Og så skal der købes ind med hjertet. I år var det duftende roser der stod på listen. 6 stk og så de spontane indkøb - kinesisk purløg bl.a. "For man skal jo prøve noget nyt".

Roserne er klare til at levere den dejlige duft hun ønsker sig og jeg tror hun får en dejlig sommer i haven. Og min dag blev en dejlig oplevelse rigere. En god historie til samlingen.Digitalis "Pam´s Choice" er sprunget ud. Faktisk troede jeg den var forsvundet, for jeg havde ikke fået taget frø fra. Men jeg lader altid nogle nye digitalis stå og det var en udmærket beslutning.
Ellers er det mest de gængse hvide og rosa jeg har i haven. Så dog også en svag rosa krydsning igår. Erysium eller staudegyldenlak er en dejlig plante og den fåes i mange farvekombinationer.
Jeg har de fleste i krukker og tager stiklinge i løbet af sommeren. For den gamle plante kan være vanskelig at overvintre, hvorimod de små planter nemmere klarer vinteren. Sådan virker det ihverttilfælde her i haven.Og så er der for alvor gang i geranierne. Disse står sammen med en masse forskellige floks og roser. Et af mine mest vellykkede bede, hvor der er minimal lugning, for de bare pletter fyldes med dahlaer.

Det bliver dejligt med at par solskinsdage mere inden det igen skal blive regnvejr. Så vandingsprocessen bliver også overskuelig de næste dage. Dejligt.

7 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig historie!
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Det er da livsbekræftende ;) Du må endeligt gerne vise mere frem fra dit flotte bed med roser, floks og geranium...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 3. Dejlig historie.. :) Hvilken hvid geranium har du på billedet ? Du måde nyde solskinnet disse dage!
  Venlige hilsner fra Flores Elvira

  SvarSlet
  Svar
  1. Den forreste geranium er faktisk rosa, ser hvid ud på billedet. Den hedder Elworthy Misty og er rigtig dejlig.
   God dag til dig også.

   Slet
 4. Jeg kan godt forstå, du bliver glad for det besøg. Sådan vil vi alle gerne være, når vi er over 90, men det er ikke alle, der er så heldige.
  Jeg kendte en gammel dame, så sov til middag i sin have og aldrig vågnede mere, det må da være lykken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må være den allerbedste måde, omgivet af det man holder af.

   Slet
 5. En sød og livsbekræftende historie - dem kan vi li' :o)

  SvarSlet