onsdag den 6. juni 2012

Og det var Kolding.


En dejlig, lang dag i Kolding med frisk blæst og rimelig sol. En god dag til plantemarked, hvilket utroligt mange mennesker havde fundet ud af. Og da de fleste havde 4 hjul med, var dagens største øvelse at finde et sted til dem. Jeg gjorde som jeg plejer - placerer mig afventende der hvor jeg gerne vil parkere - og venter og venter. Imens blev den sidste termokaffe drukket og ellers iagtog jeg andres genvordigheder med deres hjul, hvilket næsten afstedkom en mindre påkørsel og skærmydsler.Så fik jeg min plads og kunne slentre ind og handle. Fik hentet min Valentine og andet hos Staudefeen - hun var selvfølgelig væk da jeg kom. Så fik jeg hentet en anden bestilling hos en hollandsk planteskole og efter lidt småkøb tid til at møde bloggerne. Det var rigtigt hyggeligt og et superinitiativ, som tåler gentagelse. Da det var mit første besøg i Geografisk Have, blev der også tid til en tur rundt i en del af den store have. En dejlig oplevelse og ret så inspirerende at se alle de store gamle træer og andre vækster fra store dele af verden. Han har nu gjort det godt ham Aksel Olsen. Jeg kender ham bedst for rosen Lykkefund der blev fundet som en frøplante i hans planteskole i 1930. Men jeg skal vist have læst lidt mere om den spændende person ved lejlighed.Vel hjemme igen, blev der lige pottet et par af nyindkøbene op. Gik rundt med Valentine i hele have indtil jeg fandt det helt rigtige sted til den - det er efterhånden en kendt øvelse når jeg har købt nye planter: hvor er det så lige den skal være?

Ud på marken og vande alle planterne - med vanter på, for det var pivkoldt kl. 22.

Dagens godnat-billede er af en masse af de hvide natvioler - vellugtende aftenstjerne - hvis duft er allerbedst sidst på døgnet.

Onsdag venter åbne haver i Himmerland. Må se hvor meget de trætte ben og ømme fødder orker.

5 kommentarer:

 1. Ja det var en dejlig og hård dag som helt klart godt kan gøres om, du har da også haft en meget lang dag når jeg tænker på hvor du bor.
  Men det var lige før vi var nok blogger havde ihvertfald ikke fanget at du var der, så undskyld.
  Mange hilsner fra Helle
  og fint indlæg du fik lavet af det, jeg fik kun et billled så ikke noget fra mig.

  SvarSlet
 2. Det lyder som en hyggelig tur, på trods af parkeringsvanskeligheder:-)
  Jeg har aldrig været i geografisk have, ej heller hørt om den. Den ser fin ud.

  SvarSlet
 3. Jeg nåede desværre heller ikke at møde dig, vi skulle jo også handle, det har vi så gjort på forskellige tidspunkter. Måske lykkes det en anden gang :o)
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Det håber jeg da så sandelig. Jeg har aldrig været på Samsø, så måske der engang.

   Slet
 4. Det lader til at have været en rigtig god tur!

  SvarSlet