lørdag den 30. juni 2012

Rakkebyrosen, Eglantyne og Odyssey.


For en del år siden havde nogle besøgende en rosenstikling med til mig. De havde hørt om min passion for roser og forærede mig så en mere til samlingen.
Hvad den hedder, vidste de ikke. Men i den lille by - Rakkeby - hvor de kom fra, findes den i mange haver og er derfor døbt Rakkebyrosen.

En gammel historisk rose er det med den skønneste farve og duft. Engangsblomstrende, men sådan er det. Jeg har heller ikke fået fundet ud af hvilken rose det er. Måske engang.
Nedenstående første tre billeder er af den, det første taget en aften, de andre fradag i solskin.
Hvis nogen har et bud på navnet, vil det være velkomment.

Og da den nu er begyndt at rodskyde, kan jeg også formere den. Den skulle nok glæde en eller anden.


Jeg har tidligere nævnt at det kun er få af de engelske roser, der trives i min have.
Eglantyne er sådan en. Og den er dejlig, både farve og duft.


Sidste år fik jeg så som så mange andre, rosen Odyssey.
Jeg kan utroligt godt lide den type blomster hvor støvdragerne er så markante og tydelige.

Og flere roser er på vej.


5 kommentarer:

 1. Rakkebyrosen var en nydelig rose!

  Jeg liker veldig godt de fylte rosene. Ser ut som et kunstverk!

  Ha en super sommerlørdag! klem

  SvarSlet
 2. Kunne det mon være ROSE DE MEAUX? Dine billeder ligner i hvert fald det billede, som er i Lars-Åke Gustavssons rosenbibel, og det passer jo også med, at den er tidligt blomstrende, som han skriver.
  Jeg har også en rose, som er opkaldt efter en lille by i Norge, hvor den vokser mange steder. Vi, min norske søster og jeg, kalder den Fevikrosen. Faktisk har hun fundet ud af, hvad den hedder rigtigt, men det har jeg glemt. Under alle omstændigheder er det en vidunderlig rose, som hos hende breder sig ud over det (varme) urfjeld i hendes have i den sørlandske skærgård.
  Happy Rose Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det. Jeg har også den bibel og vil kigge nærmere på rosen.
   Jeg synes der er mange af de historiske der ligner hinanden. Jeg har een mere uden navn som kommer nu lidt senere og den minder utroligt meget om min Rakkebyrose.

   Slet
 3. Er det så måske 'r. 'Aimable amie'? Det var nemlig den første. som faldt mig ind, da jeg så dine billeder?

  SvarSlet
 4. Hej Helga. Var lige inde og læse på din skønne blog og så så tilfældigvis dette indlæg. Det må jo være den rose, du fik af mig - i bytte for den, jeg fik af dig.(Den, der ligner Great Western og som jeg har navngivet "Helgas rose" ;-) )Jeg har stadig ikke kumme finde nogen, der har kunne sige mig det rigtige navn, men jeg tror Jytte måske har ret i, at det KUNNE godt være Aimable amie. Jeg tror i hvert fald, det er en gallica (Den lave højde og tendensen til at lave mange rodskud)Men ja, en meget dejlig rose er det!

  SvarSlet