Jeg vil præsentere et par af dem jeg sår hvert år.
Purple Podded.
God spiseært, skal plukkes før ærterne bliver alt for store.
Fantastiske farver og kan plantes i prydhaven, hvor den er lige så fin som Matucana og andre gamle duftlathyrus.
Aspargesært - Lotus tetragonolobus - kan føres tilbage til 1596. Lidt svær at få til at spire, men værd at vente på.
Blomsten og dens farve er fabelagtig. Den kulinariske oplevelse er så som så. Skal koges og spises som artiskok da den er lidt "træ´et".
Lidt reklame for Frøbutikken, som har mange spændende, gamle og anderledes sorter.
Spændende :-)
SvarSletDe mørke ærter havde jeg også i køkkenhaven sidste år - kan pludselig ikke huske sorten, men lavede et indlæg om dem på min blog.
I år har jeg dog ikke sået ærter - synes alligevel ikke helt, vi får dem spist....
Skønt at forene de smukke blomster med det spiselige.
SvarSletHa' en dejlig dag :-)
Aspargesært har jeg sået i år. Jeg havde 9 gamle frø - vel 3 år - og de 6 har spirer. Det godkender jeg! Som du siger er den rigtig køn som prydplante. Ind til nu har jeg ikke prøvet at spise den. Jeg er blevet anbefalet at bruge den i wok retter, så det kan være jeg skal prøver det :O)
SvarSletHejsa, jeg syntes aspargesært er en fantastisk spise , jeg har desværre ike fået fat i den i år :(, men måske jeg når det...
SvarSletmvh
Birgitte