mandag den 16. maj 2011

Rosenslynger.

Denne smukke og kraftigtvoksende sommerslyngplante skal plantes idag. Jeg elsker dens flotte farvesammensætning og de friskgrønne blade. På en sommer kan den vokse op til 3 meter. Jeg har sået den og har en masse småplanter, men jeg har også snydt og købt store, udplantningsklare. For jeg har ikke tålmodighed til at vente på at de små vokser til.


Plantens latinske navn er Rhodochiton, men udover rosenslynger har den flere andre navne: Tornerose´s kjole, Jomfru Marie´s skørt, Purple Bell´s.
Jo denne skønhed er elsket af mange. Og det med god grund.6 kommentarer:

 1. Ja, den er rigtig skøn. Jeg såede den også selv sidste år, men syntes det gik lidt langsomt. Da jeg så faldt over en på planteskolen røg den i kurven. Det fortrød jeg bestemt ikke. Mine egne små plantede jeg rundt om den, men ved faktisk ikke om de nåede at komme i blomst, det hele blev bare en stor plante. De må skulle såes meget tidligt..??

  SvarSlet
 2. Jeg er også vild med den. Men den skal sås tidligt, og vokser laaaangsomt i starten. I år er det af en aller anden grund kun blevet til 2 planter. Jeg kommer vist også til at supplere fra planteskolen.

  SvarSlet
 3. Rigtig flot plante :-) Jeg har dog aldrig selv haft en.

  SvarSlet
 4. Den är så otroligt vacker!!!
  Fina färger, något som jag absolut kan tänka mig i min trädgård.
  ha det fint.
  Kram Pella

  SvarSlet
 5. Ja dette er også en av mine favoritter!
  Blodbeger, kaller vi den her på berget.
  Jeg har også sådd mange...men det tar litt tid før den er på sitt beste.Gleder meg til det:)

  SvarSlet
 6. Den har såmend flere navne: Prinsesseskørt, og så det mere spektakulære: Willys Dick... (fnis fnis).

  Jeg havde også stor succes med den sidste år. Godt at jeg havde læst om den, så jeg var forberedt på, at den skalstartes i januar og at den vokser super langsomt de første 2-3 Mrd.

  Men så klart: den er værd at vente på!

  SvarSlet