tirsdag den 26. april 2011

Smuk hele sommeren

Den brogede kærmindesøster, Brunnera macrophylla Variegata står lige nu flot i blomst med de nye blade. Jeg holder rigtig meget af den type planter fordi de er gode som bunddække, er meget lidt krævende og taknemmelige.


Denne står på et hjørne og har selskab af en rose. Jeg bruger kærmindesøster flere steder i haven, hvor de fylder godt ud imellem buske, under træer og mellem roser.

5 kommentarer:

 1. Jeg har den mere almindelige kærmindesøster, som lyser op med sine klare blå blomster i øjeblikket. Men jeg kan godt se, at denne kan noget andet med sit løv. det er et helt andet udtryk. En smuk plante :-)

  SvarSlet
 2. Jeg plantede den sidste efterår og nyder den lige nu rigtig meget, den må sandelig godt brede sig i min have... :o)

  SvarSlet
 3. Nej hvor er den yndig. Den må jeg altså også have. Er helt vild med brogetbladede planter. Har i år forsøgt mig med brogetbladet judaspenge. Men det bliver først til næste år den kommer i blomst. De ser noget sølle ud endnu - håber på held i sprøjten. Ser lige om min planteskole gør sig i kærmindesøster af det format du har. Smuk med smukt på..

  SvarSlet
 4. Ja, den er skøn. Jeg har også en del forskellige brogede kærmindesøstre, og specielt Jack Frost selvsår sig ret meget, så jeg har mange smukke frøplanter med lidt sølv på bladene og nogle med meget :-)

  SvarSlet
 5. Dejlig plante :O) Jeg har den også i flere udgaver.

  SvarSlet