onsdag den 4. januar 2012

Havefestival i juni.Mens der stadig var lyst og stormen kun et udsagn, var jeg ude og sikre alt hvad sikres kan. Skiltet blev endnu en gang pillet ned. Alt der kan vælte blev lagt ned og så håber jeg bare på mit held denne gang også.

Aftenen har jeg så brugt på at tilmelde mig årets Havefestival fra d. 30. juni til d. 1. juli.
Jeg kan kun anbefale at man prøver at invitere gæster ind i ens have. Det er så positiv en oplevelse og man får så meget igen. For de der kommer, gør det for at se noget nyt, anderledes og snakke-snakke-snakke om have.
www.haven.dk

Der er åben for tilmelding indtil d. 23. januar. Så kom nu og vær med.
Klik på ovenstående link og dernæst på Havefestival. Så kan man se hvor der er åbne haver overalt i landet.
Og jeg skal da love for at jeg kommer til at længes efter sommeren når jeg sidder og ser på billederne alt imens stormen raser udenfor.


5 kommentarer:

 1. Uha, jeg tør slet, slet ikke åbne min have for fremmede endnu. Til gengæld nyder jeg i fulde drag at komme rundt og kigge, der er så mange skønne og vidt forskellige haver, og alle steder bliver man mødt med så megen venlighed. Glæder mig allerede til havefestivalen :o)

  SvarSlet
 2. Det er bare så skønt, at der er mange som vil åbne deres haver.Jeg glæder mig meget til festivallen.
  Jeg venter lige et år mere. Der er lidt for meget byggeplads-look over min have endnu

  SvarSlet
 3. Hej jeg har været meget i tvivl om jeg skulle gøre det i år, for jeg syntes det er så dejligt at komme på havebesøg, så tænkte at nu måtte jeg også prøve,men men mit helbred er desværre så dårligt p t så jeg tør ikke , Havde ellers sagt til mig selv at hvis min førtidspension gik igennem så ville jeg bruge tiden på det,men det hjalp ikke ( har fået pension)helbreddet er desværre ikke blevet bedre af det.Og man vil jo også gerne kunne være bekendt at vise den frem. Så det bliver altså hellere ikke iår, men håber da jeg kommer rundt og ser nogle selv.
  Dejligt at så mange åbner deres haver op.Og det er så fedt at finde nogle nørder man kan snakke med om have.Så tak for det.
  mange hilsner fra det sønderjyske

  SvarSlet
 4. Jeg har faktisk overvejet det de sidste par sæsoner ... Tror ski' jeg springer ud i det.
  Har du nogle begynder råd ?
  Kh Lone

  SvarSlet
 5. Hej Lone.

  Jeg husker udmærket første gang jeg åbnede haven. Man er fyldt med forventning, lidt nervøsitet men også meget spændt.
  Det man skal huske på er, at gæsterne kommer for at se og opleve en have der helt sikkert er anderledes end deres egen. De kommer med "åbne øjne", for det er jo nyt det de skal se.

  Mange lider af "præstationsangst" ved at lade gæster komme ind i. For tænk, hvis de ikke kan lide ens have. Og tænk, hvis de ser der er noget ukrudt, der ikke er blevet fjernet osv. osv.

  Sådan forholder det sig heldigvis ikke. Folk kommer for at sanse og fornemme, ikke fordømme.
  Og vi havefolk ved jo godt at en have aldrig bliver færdig, eller perfekt for den sags skyld.

  Og så hjælper det gevaldigt hvis man serverer en kop kaffe og en småkage eller har saftevand til børnene.
  Dialogen med gæsterne kommer som regel af sig selv, når de føler sig velkomne og kan mærke at man selv er 100% til stede.
  Har man overskudsplanter, vil folk også ofte gerne købe med hjem. Det er sådan et slags minde om det havebesøg.

  Jeg håber dette kan være med til at give blod på tanden. Det er dejlige og givende oplevelser. Ja ligefrem nye venskaber kan komme af ud det.

  Mange hilsener fra Helga

  SvarSlet