torsdag den 26. januar 2012

The High Line - begyndelsen.

I New York findes noget helt enestående. En nu nedlagt jernbane er blevet til et stort, spændende grønt rum i byen. Det mest iøjnefaldende er, at den blev bygget over jorden, nærmere betegnet 30 feet eller 10 m.

Jernbanen blev bygget i 1930´erne udelukkende som en godsbane, og løftet op i luften for at undgå de farlige godstog i Manhattan´s travle områder. Sidste tog kørte der i 1980. området lå bare hen, men i 1999 gik en non-profit interessegruppe sammen med byen New York igang med bevaringsarbejdet af jernbanen.

Mange forskellige har været indover projektet. Den mest kendte for os europæere er hollænderen Piet Oudolf, hvis aftryk tydeligt ses overalt.
Første del af det offentlige have/parkanlæg blev åbnet i 2009 og den sidste i sommeren 2011.

Et fantastisk rekreativt område som er blevet en stor turistattraktion.
Men allermest anvendes af de lokale, skoler, foreninger, kunstudstillere, koncerter, skatere og mange, mange andre.


Giv dig tid og kig på alle billederne som gæster har lagt ind eller læs en del af den amerikanske historie. Det er altsammen spændende.

Jeg lægger flere billeder ind i næste indlæg.

5 kommentarer:

 1. Det er et fantastsik anlæg.......og super godt initiativ der midt i storbyen. Var inde og læse lidt og se billeder i efteråret da der var en lille notits i alt om haven - de anbefalede et besøg i dette specielle rekreative område hvis man skulle komme til New York.........og det drømmer jeg bestemt om at komme ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
 2. Hvor er det skønt, at 'hele verden' er ved at forstå betydningen af grønne oaser - også i byerne :)

  SvarSlet
 3. Jag tycker att denna anläggning är helt enastående på så många sätt. Tack för att du visar så mycket fint från dess start... Dit skulle jag vilja åka och se och uppleva parken IRL.

  Kram

  SvarSlet
 4. Grøn glæde i en storby. Hvor skønt :O)

  SvarSlet
 5. Ja det er en super idé og til glæde for mange, for der dyrkes og sælges også grøntsager. I forvejen har de jo den skønne Central Park som et rekreativ område, og jo flere jo bedre. Dejligt indlæg.

  SvarSlet