mandag den 22. juli 2013

Brunstorpsgård og Rosenlunds Rosarium eller spændende gen-banke.Lad det være sagt: Sverige er et dejligt land at gæste. Og de kan det med både at skabe og bevare kulturminder, haveanlæg og parker.
Brunstorpsgård er et meget gammelt sted, hvor man nu har samlet og registreret alle de især æblesorter men også andre frugttræers gener, som findes i Småland og omegn. Men som det fremgår af billederne, var der i sandelighed meget andet flot at skue. Roser og pæoner i massevis, staudebede og køkkenhave. Ialt 1500 forskellige vækster er der, hvilket gør stedet helt unikt i Sverige.
Ligger ved Jönköping, tæt på motorvejen fra Göteborg til Stockholm. Så skal du den vej, så tag et pit-stop her. For det er virkeligt et besøg værd.


Rosenlunds Rosarium i Jönköping blev påbegyndt i 1977 af den daværende stadsgartner og er idag eet af Sveriges flotteste rosenanlæg med over 300 forskellige slags roser. Også her har man en slags genbank for alle de roser der vokset i denne del af Sverige. Rosens dag afholdtes d. 7/7 i år i parken.


Dejlige minder fra dejlige dage.

1 kommentar:

  1. Thanks for the tour. So nice to see preservation on so many different levels, buildings, apple trees, and plants in general. Glad to have visited your Blog today. Jack

    SvarSlet