fredag den 28. september 2012

Grøn af misundelse



over at denne chokoladeduftende blomst vokser vildt mange steder i USA, blev jeg ikke. Men det var tæt på. Måske nogle herhjemme kender den?
Jeg har de sidste par år sået den og den har meget kraftigere duft end den brune chokoladecosmos vi hvert år køber.

 
Billedet her er taget ved Gran Canyon og viser ikke de største eksemplarer jeg så.
De var såmænd pænt over 1 meter høje.
 
Her holdt vi picnic og det er altså fantastisk at sidde og spise mens en herlig brise bringer duften helt op i næsen. Næsten himmelsk!!
 
 


5 kommentarer:

  1. Godmorgen.

    Jeg har købt frø til at så den til næste år. En ting, jeg har spekuleret over er, om den er giftig eller spiselig (som Morgenfruer, Tallerkensmækker osv.). Ved du det?

    Hjerteligst

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har prøvet at læse op på den i den amerikanske plantedatabase og den er ikke beskrevet som giftig, men heller ikke som værende spiselig.
      Så den har nok ikke nogen nævneværdig værdi som spiselig, men kun som duftplante.

      Slet
  2. Sjovt! Jeg forbinder ikke lige chokoladeduft med en gul blomst, - men måske der er lidt citrus i chokoladen... ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er meget sødlig og chokoladeduftende, ikke nogen anelse af citrus.
      Skal opleves.

      Slet
  3. Spændende blomst, det bliver spændende at høre om Zep har held med at så den.

    SvarSlet