I år vil jeg opbevare dem inde i flamingokasser med træspåner. Jeg saver selv en del træ op og jeg har gemt og tørret alle de spåner der bliver når motorsaven har gjort sit.
Det skal så ske fredag, for nu tror jeg hr. Kulde banker på. Det siger min næse og fuldmånen.
For et par år siden lavede jeg nogle thujastiklinge, plantede to sammen i en potte og ledte tre grene op fra dem begge. Da de så blev større, begyndte jeg at flette dem sammen, samtidig med at jeg fjerner sideskuddene. Ad åre er det så meningen at det skal blive en "levende skulptur" ude i haven.
Har du gode erfaringer med den opbevaringsmetode?
SvarSletJeg forsøgte mig med samme metode sidste vinter, men 2/3 rådnede desværre. Måske kunne det være gået bedre, hvis jeg havde lettet lidt på låget og luftet ud hos dem med jævne mellemrum.
Held og lykke med dem - håber de klarer vinteren i fin stil :-)
Hej Signe.
SvarSletJeg har før gemt dem i tørt spagnum, men også oplevet at nogle rådnede.
Jeg lægger aviser i bunden af flamingokassen, så knoldene og fylder spåner på. Med jævne mellemrum føler jeg efter om der er fugt.
Jeg lægger ikke låg på, højst en avis over kassen.
I år bliver kasserne taget ind i min gang og gemt under trappen. For mit såkaldte frostfrie rum i forlængelse af carporten, viste sig for koldt de sidste to vintre. Og i år har jeg så mange at jeg vil ærgre mig umådeligt hvis de går til.
Hilsen Helga
Det lyder som en god måde, at opbevare dem på. Det tror jeg godt kan lykkes.
SvarSletJeg har også haft mine på gulvet i kælderen i spagnum i kasser én vinter. Det er en opvarmet, beboelig kælder. Det fungerede fint.
Idag opbevarer jeg dem i det opvarmede drivhus i plantet i potter med pottejord. Men hvis jeg ikke kunne det, ville de helt klart ryge i spagnum eller spåner og i kælderen.
Og ja, Signe, jeg tror de rådnede pga. for meget fugt. Så jeg ville også bare lægge en avis over.
Hølvspåner er jo ikke så dyre i en dyrehandel.