Meteorologerne havde lovet regnvejr og sådan blev det. Ikke fra dagens begyndelse, men hen på eftermiddagen. Så jeg var ude og høste de sidste solbær, en del hvide ribs, basilikum og så noget af den omtalte rucola.
Denne hvide ribs hedder "Gloire de Versailles" og er ret sød i smagen.
Lavede ribssyltetøj.
Prøv det på ristet rugbrød.
Basilikum fra drivhuset blev til en dejlig pesto.
Opskrift fra Jamie Oliver.
Hemmeligheden er lidt frisk citronsaft.
De sidste solbær blev til syltetøj.
Har osten der passer dertil.
Og rucolaen blev til pesto takket være Staudefeen Marlene.
Hun gav ideen og jeg testede på mine havemødegæster torsdag aften.
Jo den var vist godkendt.
Og da pesto kan fryses, er jeg meget mere glad for al min rucola.
Hurra for horisontudvidelse.
Hvide ribs har jeg ikke set før, men jeg vidste godt at man kunne få dem.
SvarSletHvordan ser syltetøjet ud, det må da være lidt kedeligt, når der ingen farve er?
Havehilsen
Lisbeth
Hej Lisbeth.
SletFaktisk har det lidt farve da bærrene indeholder farvestoffer. Det samme gælder hvide roser, de har også rødt farvestof i sig, som kommer frem når bladene koges til gele´en som jeg laver hvert år.
Men indrømmet, det er ikke som det røde.
Beautiful photographs, fruits are looking superbly. I am greeting
SvarSletHvor er de fine de hvide ribs, har aldrig set dem før. Først troede jeg at du trak perler på en snor i regnvejret...;o)
SvarSletDen dag det sker, så er det tegn på ???
SletDejligt, du kunne bruge idéen (som jo ellers ikke er min) - men rucola pesto smager skønt.
SvarSletJeg er misundelig på din basilikum - har det slet ikke i år :-/
Kh. Marlene
Så fint å bruke en regnværsdag til slike koslige sysler:)
SvarSletMye godt å finne frem til vinteren:)...pesto av ruccola..ny ide for meg og at den også kan fryses...ja dette er noe i min gate:)Takk:))
Ønsker deg en fin helg:))
Hej Helga!
SvarSletSer først din blog nu. De 3 forskellige pestoer vi fik var super, jeg var nu ikke så meget for den Rucola, men med noget af de forskellige pølser fra Østrig var nu en fin sammensætning!
Jeg prøvesmager gerne en anden gang.
Morten