tirsdag den 27. marts 2012

Hvidløg.

Jeg har det med at stikke hvidløgsfed ned ude i haven og såmænd også i drivhuset. Tror det er med til at holde utøj væk, især i drivhuset. Ihverttilfælde har jeg de sidste år været forskånet for det.

Og så er det så godt bare at kunne hente lidt top til æggemaden eller omeletten.


Skudspidserne lidt skadede af den sidste frost, for hvidløgene var allerede godt igang før den kom.
Men det betyder inter og kan bare lige klippes af .Geranium Margaret Wilson med sine flotte brogede blade.
Af alle skovstorkenæbbene nok een af de flotteste.
6 kommentarer:

 1. Jeg er med på hvidløgsholdet, - bortset fra jeg ikke fik det gjort i efteråret. Nå, men det kan vel også gøres nu, så længe jeg ikke forventer at kunne høste hvidløg.

  Iøvrigt købte jeg sidste år en kinapurløg med stribede blade og lilla blomster, den duftede helt fantastisk af hvidløg bare man strejfede den. Plantede dem mellem roserne og så ikke en eneste bladlus sidste sommer. Desværre var de ikke så hårdføre som den almindelige kinapurløg, så kun et enkelt lille strå har kigget frem i år. Jeg må på jagt efter dem igen for de så også rigtig søde ud.
  Ha' en dejlig dag derude :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stribede kinesiske purløg - det må jeg have. Den almindelige kinesiske purløg har jeg også i staudebedet og ved nogle roser.

   Slet
 2. Jeg har alltid hatt lyst til å sette hvitløk i hagen. Jammen tror jeg at jeg skal prøve i år!

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlet
 3. Kære Helga, jeg har lige kigget på hvidløgene derude, og de er meget langt fremme. Den milde marts har sat godt gang i væksten. Som du skriver, er det enkelt at stikke nogle fed i jorden og dyrke hvidløg; nok noget af det nemmeste, man kan kaste sig ud i i haven.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 4. Min mor propper også hvidløg ned overalt i haven - specielt ved roserne. Jeg har dem i køkkenhaven. Det er dog imponerende, så flotte dine ser ud allerede.

  Ja, 'Margaret Wilson' er bare så smuk - desværre breder den sig ikke ret hurtigt. Jeg har også nogle fine frøplanter af den.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Det lyder som en god ide at sætte hvidløg som "luseskræmmer".
  Det må prøves.

  Havehilsen
  ole

  SvarSlet